Aftensmad Fjerkræ Paleo opskrifter Tilbehør

Chicken Curry med Spidskålsris og Pol Sambol

December måned blev for mit vedkommende tilbragt på den fantastiske ø Sri Lanka. På Sri Lanka er paleo ikke særligt udbredt – slet ikke på landet, hvor diæten består af ris til morgenmad, ris til frokost og ja, du gættede det, ris til aftensmad. Det er egentlig en skam, for maden på Sri Lanka er noget af det bedste jeg nogensinde har smagt, og udover ris spiser de en masse fisk, frugt og grønt, og det er jo godt. De spiser også meget chili og mange kokosnødder.

Da jeg rejste hjem fra Sri Lanka var jeg så heldig at få et halvt kg. hjemmelavet (og jeg mener hjemmelavet) chicken curry powder i gave (som jeg selvfølgelig ikke importerede til Danmark – for det må man jo ikke!). En lille portion af dette curry powder blev til en nem chicken curry, som jeg ved sagtens kan laves med garam masala i stedet, hvis du ikke lige har været på Sri Lanka. I stedet for de sædvanlige blomkålsris brugte vi spidskål. Hvis du spørger mig, så smager det meget bedre.

 

Ingredienser (4 personer)

Chicken Curry

  • Ca. 500g kylling (bryst, lår eller hvad du bedst kan lide)
  • En dåse hk. tomater
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2-3 løg
  • 1 tsk stærkt chilipulver
  • 1-1,5 spsk garam masala (eller singhalesisk chicken curry powder)
  • 2-3dl kokosmælk
  • Limesaft

Pol Sambol (Revet kokos med chili)

  • 200g kokosmel
  • 1 frisk chili
  • Limesaft

Spidskålsris

  • Et stort spidskålshoved

Fremgangsmåde

Start med at marinere kyllingen. Marinaden består af hakkede tomater, hvidløg, garam masala, chilipulver og limesaft. Smag marinaden til med salt og peber og tilsæt de udskårne kyllingestykker. Lad gerne kyllingen marinere nogle timer på køl.

Steg løgene i en gryde i ca. 20 minutter, til de er helt bløde og lækre – dette punkt er meget vigtigt, da det giver meget smag til retten. Tilsæt den marinerede kylling og lad det koge til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt evt. lidt vand undervejs. Skru lidt ned for varmen og forbered de andre ting imens kyllingen simrer videre.

Pol Sambol laves ved at blande kokosmelet med friskhakket chili og tilsætte en lille smule limesaft. Meget nemt. Spidskålen rives eller hakkes meget fint og varmes et par minutter i mikroovn, eller ganske kort tid i en gryde med vand.

Til sidst tilsættes kokosmælken og retten smages til med eventuelle ekstra krydderier.

Godak rasai! (Singhalesisk for: Det smager godt!)

Krydderier til tøring i haven på Sri Lanka.

Jeg tvivler på at denne by-ko er græsfodret…

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Rene Bograd
    13. september 2017 at 13:48

    Hej
    Jeg skal lige forstå det rigtigt.
    Skal spidskålen tilsættes til ris? (du kalder det spidskålsris, men nævner forøvrigt slet ikke ris)

    mvh René

  • Leave a Reply