Ressourcer

Glykæmisk indeks – tabel med fødevarer

Glykæmisk indeks er en måde at relativere de forskellige fødevarers påvirkning af blodsukkeret. Går man efter de lavglykæmiske fødevarer, får man et mere stabilt blodsukker, hvilket resulterer i bedre energi og færre cravings.

Glykæmisk indeks


Fødevare Glykæmisk indeks
Glukose 100
Hvedemel, raffineret 85
Pastinak 85
Græskar 74
Vandmelon 74
Kartoffel, kogt 70
Hvidt brød 70
Rosiner 65
Rugbrød 65
Majs 65
Banan, moden 60
Honning 59
Søde kartofler 59
Mango 55
Kiwi 52
Ærter, grønne 50
Banan, umoden 45
Anananas 45
Vindruer 45
Jordbær 40
Æble 37
Kokosnød 35
Fersken 35
Appelsin 35
Pære 30
Grapefrugt 30
Hvidløg 30
Gulerod, rå 18
Selleri 15
Løg 15
Spinat 15
Hvidkål 15
Mandel 15
Valnød 15
Hasselnød 15
Champignon 10
Broccoli 10
Salat, iceberg 10
Fisk (laks, tun, sild osv.) 0
Kød (svin, lam, okse, fjerkræ osv.) 0

 

Kilder:
http://www.weightawareness.com/
http://www.montignac.com/
http://www.health.harvard.edu/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply