Aftensmad Fisk Lette retter Paleo opskrifter

Kippers med tomatsovs og broccoli

Her er en til den virkeligt travle og prisbevidste. Retten kan spises til aftensmad eller frokost, og er simpelthen så let at bikse sammen, at det næsten er snyd. En stor fordel ved kippers er, at de fås på dåse og kan holde sig utroligt længe i uåbnet stand. Personligt køber jeg altid stort ind, når jeg en sjælden gang imellem lægger min vej forbi Lidl – de har dem nemlig til 8 kr dåsen, og de smager forrygende. Jeg kan så absolut ikke smage forskel på Lidl’s discount-kippers og Glyngøres udgave til over 20 kroner, der kan findes i de fleste supermarkeder. Når jeg fra tid til anden har en dag, hvor der ikke er plads til ret meget andet end studie og arbejde, har jeg altså altid en sikker og billig vinder i baghånden.

Ingredienser

  • 1-2 dåser kippers i olie
  • 150g broccoli (frost)
  • 150g blomkål (frost)

Sovs

  • 1 ds. hakkede tomater
  • Peberblanding eller stødt sort peber
  • Salt
  • Et skvæt engelsk sovs fra Beauvais – (ikke paleo; kan udelades)

Åbn dåsen med kippers og hæld olien fra i vasken. Læg dem herefter på panden og varm dem op på lavt blus eller middelvarme. Tag en gryde frem og kom broccoli og blomkål i. Fyld herefter en lille smule vand i gryden (2-3 cm) og varm grøntsagerne under låg på middelvarme til de har den rette konsistens. Find en lille gryde til sovsen, hæld de hakkede tomater i og bland peber, salt, engelsk sovs og evt. andre krydderier i – personligt kan jeg godt lide at krydre den med en lille smule piri piri chili, for at gøre den ekstra stærk. Når sovsen er varmet op, er retten klar til servering.

God appetit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply