Aftensmad Paleo opskrifter Supper

Knoldsellerisuppe med bacon og græskarkerner

Knoldsellerisuppe

Knoldsellerisuppe

Jeg gør mig normalt ikke i supper, men jeg må godt nok indrømme, at den her er genial. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg prøver den. Det er en suppe med bid i, da man både får den skarpe smag fra selleri og den stærke smag fra chili.

[adsenseyu1]

Knoldsellerisuppe med bacon og græskarkerner

Ingredienser

  • 1 stk. knoldselleri
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 100 g bacon i skiver
  • 100 g græskarkerner
  • piri piri chili efter behov
  • salt og peber
  • ½ dåse kokosmælk
  • Et skvæt citronsaft eller lime
  • Et skvæt piskefløde (paleo 2.0)

Fremgangsmåde

Knoldselleri, æble og løg skrælles og hakkes i grove stykker. Hæld ternene i en gryde med lidt vand og lad det koge op med chili, salt og peber. Lad herefter ternene stå og simre under låg i ca. 40-50 minutter. Når ternene er kogt helt møre skal de blendes til suppe, gerne med en stavblender, hvis du har en. Ellers bare i en almindelig blender. Tilsæt citronsaft og evt. en smule piskefløde, hvis mælkeprodukter er en fast del af din paleodiæt. Kokosmælken tilsættes i sidste øjeblik, da smagen af kokos forsvinder, hvis den får lov at koge for længe. Lad retten simre videre i 10-20 minutter alt efter behov, og tilsæt evt. vand, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt og peber.

På en pande steges baconstrimlerne sprøde, og efterfølgende steges græskarkernerne til de er brune og sprøde. Drys suppen med bacon- og græskarkerneknas inden servering.

God appetit!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Charlotte Lindhardt
    26. februar 2013 at 23:20

    Mmm, hvor ser det godt ud, den skal jeg prøve!
    Rigtig fin blog I har 🙂

  • Reply
    Kristina
    31. juli 2013 at 12:49

    Lyder lækkert… Den må jeg prøve:) Hvor mange pers. er denne opskrift til?

    • Reply
      Thomas Amby
      2. august 2013 at 12:44

      Hej Kristina,

      Det kommer lidt an på, om den er ment som hovedret eller forret.

      Men jeg vil skyde på, at du kan servere for 3-4 mennesker 🙂

      Mvh
      Thomas

  • Reply
    Kristina
    15. august 2013 at 10:05

    Det smagte super godt og der var til 2 måske 3 personer som hoved måltid:)

    • Reply
      Thomas Amby
      15. august 2013 at 12:43

      Håber ikke du havde inviteret til middag for 4 så 😉

      Mvh
      Thomas

  • Reply
    Rasmus Larsen
    10. september 2013 at 11:55

    Hvor meget er “lidt vand” ?
    Mvh
    Rasmus

  • Leave a Reply