Aftensmad Fjerkræ Paleo opskrifter

Kyllingebryst med grøntsagskroketter

Dagens ret var resultatet af diverse køleskabsrester. Kroketterne smager rigtig godt, og er en nem måde at få brugt diverse grøntsagsrester på.

Ingredienser

  • 150-200g kylling pr. person
  • 2 skiver lufttørret skinke pr. person
  • 1 æg pr. person
  • Diverse grøntsagsrester (Idag: kål, gulerødder og blomkål)
  • Lidt friske krydderurter (eks.: koriander eller persille)
  • Spidskommen
  • Karry

Fremgangsmåde

Kog grøntsagerne en smule, til de er begyndt at blive møre. De skal ikke være udkogte, da de efterfølgende skal en tur på panden eller i ovnen. Når grøntsagerne er kogt, hældes vandet fra, hvorefter de blendes groft. Jeg bruger en stavblender, da denne er god til at styre konsistensen med. Tilsæt æg, urter, spidskommen, karry, samt salt og peber, og rør det hele godt sammen. Herefter formes massen til kroketter, der enten kan steges på en pande i rigeligt olie, eller bages i ovnen på 180 grader varmluft.

Kyllingenebrysterne er super nemme at tilberede. Svøb dem i den lufttørrede skinke og stil dem i ovnen på 180 grader varmluft i noget der ligner 20-25 minutter. Tilberedningstiden afgøres meget størrelsen, så jeg plejer at skære i et af stykkerne undervejs.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Sofie
    4. marts 2013 at 18:17

    Hej 🙂

    Super fin blog du har dig! Jeg vil egentlig bare spørgere om hvor længe kroketterne skal have i ovnene og om der skal fedtstof ved? Samtidig vil jeg gerne spørger om der er den store forskel sundhedsmæssigt på om de kommer i ovnen eller panden? 🙂 på forhånd tak!

    Sofie

  • Reply
    Sofie
    4. marts 2013 at 18:17

    *spørger

  • Reply
    Kokospanerede Vannamei-rejer med grøntsagskroketter
    25. februar 2014 at 22:10

    […] i øvrigt en lækker forret. Kroketterne blev jeg inspireret af, da jeg kiggede på opskrifter på Paleoblog, og de egner sig fint sammen med de sprøde rejer, da de giver lidt modspil med den bløde […]

  • Leave a Reply