Aftensmad Oksekød Paleo opskrifter

Paleo lasagne

Paleo lasagne

Det sjove ved dagens madprojekt, var at få strikket en bechamelsauce sammen, som smagte ligeså godt som den gode gamle vi kender. Det var slet ikke så svært, viste det sig. Fløde, friskrevet pecorino-ost og lidt muskatnød, og så var den der. Lasagne uden pasta var ikke noget der skræmte mig, da jeg har “eksperimenteret” med dette mange gange før, og i øvrigt også af og til har lavet græsk mousaka. Det blev dog ikke auberginer, men de lidt mere smagsneutrale squash, der blev dagens pastaplader.

Paleo lasagne ingredienser (4 personer)

“Lasagneplader”

  • 3 squash

Som du kan se her på billedet:
Squash skiver

Et rigtig godt tip er, at man salter squashene og lægger dem i et fad, for at trække det meste af vandet fra dem. Som det ses her:Squash med salt

Når de har trukket en halv times tid med salt, skal vandet vrides fra. Dette kan eventuelt gøres i et viskestykke:Vreden squash skiver

Kødsovsen:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignoner
  • 2 løg
  • Salt og peber
  • Evt. spidskommen
    Kødsovs til paleo lasagneKødsovs til paleolasagne med champingon og gulerødder

Bechamelsauce:

  • 250 ml fløde
  • 100 g revet pecorino- eller parmesanost
  • Ca. 1 tsk. revet muskatnød
    Bechamelsauce

Fremgangsmåde

Bechamelsovsen er nem. Varm fløden (jeg brugte 38 % fløde) i en kasserolle og tilsæt osten, når fløden er begyndt at boble. Når osten er smeltet, smages saucen til med muskatnød, salt og peber.

Rækkefølgen ser således ud:

  • Kødsovs
  • Squashskiver
  • Bechamelsauce
  • Ost
  •  Kødsovs
  •  Squashskiver
  • Bechamelsauce
  • Ost

Paleo lasagnen bages i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til squashen har en tilpas konsistens og osten er begyndt at brune.

Vi vil hellere end gerne høre din mening om opskriften. Vi vil løbende finde alternative opskrifter, så der lidt forskellige varianter af paleo lasagne. Det vil med garanti være en opskrift du vil kunne lide. Har du en favorit paleo lasagne opskrift, så skriv gerne – så kan nogle af vores mange andre læsere nyde godt af opskriften.

En af de kommende varianter bliver helt sikkert også en med kylling i stedet for oksekød. Lidt a la mexicansk lasagne. Du kan godt begynde at glæde dig.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Line Nielsen
    11. april 2013 at 15:52

    Hej!

    Lyder som en super lækker lasagne, tænkte bare på om der skal tomater i kødsovsen?

    Mvh Line

    • Reply
      Peter Suhm
      11. april 2013 at 16:53

      Hej Line

      Den var lige smuttet 😉 Kødsovsen er den samme som her, og der skal hk. tomater!

      Mvh Peter

      • Reply
        Line Nielsen
        12. april 2013 at 11:04

        Mange tak for svaret! 😀

  • Reply
    Anne
    26. april 2013 at 17:36

    Hej 🙂
    Super lækre opskrifter!
    Det som jeg kunne savne var billeder undervejs i din madlavning – fx hvordan man byggede lasagnen op, så det ikke kun er den færdige mad der er billeder af 🙂

    • Reply
      Peter Suhm
      28. april 2013 at 08:33

      Hej Anne

      Tak for din kommentar 🙂 Jeg vil prøve at tænke på det fremover!

      Mvh Peter

    Leave a Reply