Aftensmad Fisk Lette retter Paleo opskrifter

Makrel på grøntsagsbund med bacondrys

Her følger en opskrift på en lækker lille grøntsagsblanding, som med fordel kan bruges som tilbehør til røget makrel. Røget makrel kan købes i ethvert supermarked og koster i omegnen af 20-25 kr. pr. fisk – så der er ingen undskyldning for at vige uden om denne delikate, omega 3-rige Atlanterhavsrovfisk. 

Ingredienser

  • 1 røget makrel
  • 1 courgette
  • 1 peberfrugt
  • 2 tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 skiver bacon
  • Olivenolie
  • Spidskommen
  • Timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Sæt baconskiverne over på en varm pande og tænd ovnen på 180 grader. Mens baconskiverne steger, hakkes tomater, peberfrugt og courgette i små tern og blandes sammen i en skål. Pres eller hak hvidløg og kom det i blandingen. Kom nu et skvæt olivenolie i og rør grøntsagerne sammen med spidskommen, timian samt salt og peber efter behag. Sauter nu grøntsagsblandingen i en gryde til den er gennemvarmet. De færdigstegte baconskiver deles i mindre stykker og røres sammen med grøntsagerne. Tag nu et ovnfast fad og fordel blandingen – det er ikke nødvendigt at smøre den først. Den røgede makrel tages ud af pakningen og placeres henover grøntsagerne – gerne med hoved og hale intakt (vi er vel hulemennesker). Kom retten ind i den forvarmede ovn og server efter ca. et kvarter, når makrellen er godt gennemvarmet.

Velbekomme.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Forholdet mellem omega-3 og omega-6 - PaleoBlog.dk
    16. januar 2013 at 15:13

    […] Løsningen ligger lige for – indfør flere af de fede fisk i kosten, gerne hver dag, men mindst to gange om ugen. Et alternativ er selvfølgelig supplementer i form af fiskeolie, men hvorfor snyde sig selv for en god laksebøf eller en helbagt makrel? […]

  • Leave a Reply