Lette retter Morgenmad Paleo opskrifter

Stenaldermorgenmad til 8 dage

Som travl studerende kan jeg desværre ikke bruge oceaner af tid på madlavning hver eneste dag, og særligt om morgenen finder jeg det rart, at det hele bare glider, så jeg kan komme ud ad døren i en fart. Selvom det skal gå hurtigt, vil jeg også gerne sikre, at jeg starter ud med de rette næringsstoffer, så jeg kan holde koncentrationen og energiniveauet gennem hele dagen. Derfor prioriterer jeg at få masser af protein og fedt indenbords fra morgenstunden, hvad jo desværre også kan være en tidskrævende fornøjelse. En god løsning for mig har derfor været at lave morgenmad til mange dage og fryse den ned i portioner der kan varmes op i mikroovnen hver morgen. Her følger en hjemmelavet opskrift på en ovnbagt omelet, der helt sikkert er en hulemand værdig. Hvis du ønsker det, kan du sagtens lave dobbelt portion, så der er til 16 dage.

Ingredienser

  • 14 æg
  • 400g kylling brystfilet
  • 200g bacon i tern
  • 800g spinat (frost)
  • 100g sesamfrø
  • 8 tomater
  • Spidskommen
  • Muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Varm den frosne spinat op i en gryde på middelvarme med låg (find gerne en stor gryde, da der skal være plads til resten af ingredienserne senere). I mellemtiden hakkes tomater i små tern og puttes i gryden sammen med muskatnød, spidskommen og sesamfrø. Når spinatblandingen er gennemvarmet, skrues der ned på laveste blus eller slukkes helt. Fordel og steg baconternene på en pande, og hak i mellemtiden kyllingen i strimler eller små, mundrette bidder. Tænd nu ovnen på 200 grader. Når baconternene er færdigstegt, kommer du dem i spinatblandingen og bruger baconfedtet til at stege kyllingestykkerne. Pas på, at kyllingen ikke får for meget på panden, da de ellers risikerer at blive tørre i ovnen. Når de har fået et par minutter på den varme pande og er nogenlunde gennemstegt, kommer du dem i spinatblandingen og rører alle ingredienserne sammen. Evt. overskydende vand hældes fra. Tag en ny skål frem og klæk æggene ud i den. Rør nu æggene så godt sammen, at massen bliver jævn og begynder at skumme (dette sørger for en god og luftig konsistens).

Find nu en stor bradepande. Du kan enten smøre den eller bruge bagepapir – jeg foretrækker at smøre den. Fordel spinatblandingen jævnt. Æggemassen hældes nu ud over spinatblandingen og bradepanden sættes i ovnen i 30-45 minutter eller ind til æggemassen er stivnet og retten kan skæres i uden at falde fra hinanden.

Når maden har fået nok, skæres den i otte lige store stykker som herefter kan fryses ned i sølvpapirindpakning. For mit vedkommende har 6 minutter på 750w gjort tricket hver morgen. Husk endelig at sikre, at du får fjernet alt sølvpapiret, da mikroovnen ikke er glad for den slags 😉

Velbekomme!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Jan Kaczmarek
    4. oktober 2012 at 10:51

    Hvis man lige ser bort fra, at bacon og salt ikke hører til i paleo-diæten, så må jeg sgu sige, at det her er ret genialt. Thumbs up 🙂

    Og jo, jeg snyder til tider også selv, dvs. bruger salt og spiser bacon, men har cuttet væsentligt ned på det.

    Herhjemme laver vi suppe for at spare tid, men sådan en giga-omelet skal da helt sikkert også prøves af. Jeg kan specielt godt lide tilføjelsen af sesamfrø og kylling 🙂

    /Jan

  • Reply
    Finny
    1. november 2012 at 22:38

    Det lyder spændende..! Jeg har lige lavet en portion og glæder mig til mere tid om morgenen og mere energi i løbet af dagen 🙂

  • Reply
    Flemming Nielsen
    3. september 2013 at 01:37

    Kan man varme den op i alm. ovn, jeg er en af de få tilbageværende danskere der ikke ejer en mikroovn 🙂

    • Reply
      Thomas Amby
      3. september 2013 at 08:01

      Hej Flemming,
      Jeg har faktisk ikke prøvet det, men det kan man helt sikkert 🙂 Du må nok eksperimentere lidt med tid og temperatur, for jeg tænker, 6 minutter ikke er nok i ovn.

      Mvh
      Thomas

    Leave a Reply