Aftensmad Paleo opskrifter Svinekød

Stenalderschnitzel med ærter og tranebær

En gammel klassikker og muligvis en lidt kontroversiel paleoret, i hvert fald i nogle kredse. Det mest kontroversielle er nok ærterne, der muligvis ikke er paleo. Jeg spiser personligt ærter ud fra det rationale at de kan spises rå og at de smager godt. Kogte gulerødder er nok ikke traditionel grok-mad, men som sådan mener jeg at gulerødder er godkendt, da de jo også kan spises rå. Retten er ret nem at lave, og den bringer minder frem til en fordums tid med “schnitzler så store som lokumsbrædder”, serveret med brassede kartofler og tyttebær. I denne version brugte jeg skinkeschnitzler. Det skulle selvfølgelig helst have været kalv!

Ingredienser (2 personer)

  • 2 schnitzler
  • 400g grønne ærter
  • 4-6 gulerødder
  • Tørrede tranebær
  • 1 citron
  • 1 æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og skær dem i passende størrelser. Kog dem i en gryde til de godt møre. Ærterne skal ligeledes koges. Slå et æg ud på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Herefter vendes de i sesamfrø, sådan at frøene dækker hele overfladen, på samme måde som hvis de skulle paneres i rasp. Steg schnitzlerne til de er gyldne i en blanding af olivenolie og smør. Schnitzlerne krydres med salt og peber og når de er færdigstegte (de skal ikke være tørstegte) anrettes de på en tallerken med ærter, gulerødder, et par skiver citron og tørrede tranebær.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply