Aftensmad Lette retter Oksekød Paleo opskrifter

Tartar

Tartar

Tartar er en af mine all-time-favourites. Der er noget helt særligt over den sprængfarlige (sarkasme!) kombinationen af råt kød og rå æg. Yderligere, så er tartar ret nemt at lave, og kræver næsten ingen tilberedning.

Tartar

Ingredienser

  • Hakket oksekød (køb noget der er “tartar-venligt”)
  • Kapers*
  • Rødløg
  • Peberrod
  • Salat (evt. ruccola, agurk og tomat)
  • 1 æggeblomme pr. person (brug evt. pasteuriseret)

Fremgangsmåde

Start med at røre farsen til bøfferne. Den bliver nemlig god af at stå lidt i køleskabet inden spisning. Hak løg og kapers, og rør det sammen med kødet. Smag til med lidt salt og peber og sæt farsen på køl.

Når farsen har stået lidt, formes den på samme måde som hakkebøffer. Anret bøffen på en bund af salat, og top med kapers, (friskrevet) peberrod og en rå æggeblomme. Hvis ikke du bruger pasteuriseret æggeblommer, skal du skolde ægget ganske kort under kogende vand, for at dræbe eventuelle bakterier. Kom evt. lidt olivenolie, salt og peber over salaten, som dressing. Nemt og lækkert.

* Undersøg evt. hvad kapersvandet indeholder, hvis du er strict paleo.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply