Andelår er en yndet helårsspise, der som bekendt gerne akkompagneres af noget sødt, eksempelvis æble eller appelsin. I denne opskrift har jeg dog valgt at pifte mit tilbehør op med en smule honning.
[adsenseyu1]Ingredienser
- 1-2 stk. andelår
- 1 bundt friske asparges
- Rosmarin
- Salt og peber
Squash-blanding
- 1 squash
- 3 revne gulerødder
- lidt smør til stegning
- 1 tsk honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Andelårene krydres med rosmarin samt salt og peber. De placeres i et fad og sættes ind i en forvarmet ovn på 200 grader. Efter 45 minutter skrues ned på 155 grader, og anden skal nu have 30 minutter mere. I løbet af den sidste halve times bagning kan du gå i gang med tilbehøret: Først hakkes squash i tern, og gulerødderne rives. Lidt smør varmes op i en gryde, og squash og gulerødder tilsættes sammen med honning, salt og peber. Lad blandingen simre under låg til squashen har en god, blød konsistens. På en ny pande steges hele asparges i en rundhåndet mængde smør. Når anden er ved at være færdig kan du evt. bruge det overskydende andefedt i squashblandingen for ekstra god smag og konsistens.
Velbekomme!
No Comments