Aftensmad Oksekød Paleo opskrifter

Kålshawarma med pastinakfritter

En ualmindelig tynd jalapeños mayo!

Denne ret gik rent ind hos mine medspisere, og jeg var egentlig også ret godt tilfreds selv. Ja, altså bortset fra at mit forsøg på at lave hjemmelavet mayonaise ikke var helt så vellykket(!). Det bliver bedre næste gang.

[adsenseyu1]

Konceptet med wraps er at få brugt nogle af de rester man har i køleskabet, så der er ikke nogen facitliste for hvad man skal komme i dem.

Fremgangsmåde

Pastinakfritterne er meget nemme. Skræld pastinakkerne og skær dem i passende stykker. Læg dem på et fad og kom lidt olie, salt, peber og timian over dem. Stil dem i ovnen på 180 grader varmluft i 20-30 minutter, til de er brune i kanten. Server dem gerne sammen med en hjemmerørt mayonaise, evt. med jalapeños eller hvidløg rørt i.

Brødet til shawarma’en – blade fra et savoykålhovede – skal vaskes og blancheres, før servering, da de ellers kan være ret grove at have med at gøre.

Kødet på billedet er oksekød med lidt blandede krydderier. Det ville helt sikkert være rigtig godt med lammekød også. Lav en krydderiblanding á la paprika, cayennepeber, spidskommen og korianderfrø, og hæld blandingen, samt kødet, ned i en plastikpose. Lad posen med kødet ligge og trække et par timer i køleskabet, inden du steger det.

Som fyld til shawarma’en serverede jeg,  udover kødet, grøntsager (tomat, agurk, avocado, rødløg og lidt ekstra kål), en hvidløgsdressing (fed yoghurt med lime og finthakket/presset hvidløg) og en hjemmelavet chilisauce.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply