Jeg gør mig normalt ikke i supper, men jeg må godt nok indrømme, at den her er genial. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg prøver den. Det er en suppe med bid i, da man både får den skarpe smag fra selleri og den stærke smag fra chili.
[adsenseyu1]
Knoldsellerisuppe med bacon og græskarkerner
Ingredienser
- 1 stk. knoldselleri
- 2 løg
- 1 æble
- 100 g bacon i skiver
- 100 g græskarkerner
- piri piri chili efter behov
- salt og peber
- ½ dåse kokosmælk
- Et skvæt citronsaft eller lime
- Et skvæt piskefløde (paleo 2.0)
Fremgangsmåde
Knoldselleri, æble og løg skrælles og hakkes i grove stykker. Hæld ternene i en gryde med lidt vand og lad det koge op med chili, salt og peber. Lad herefter ternene stå og simre under låg i ca. 40-50 minutter. Når ternene er kogt helt møre skal de blendes til suppe, gerne med en stavblender, hvis du har en. Ellers bare i en almindelig blender. Tilsæt citronsaft og evt. en smule piskefløde, hvis mælkeprodukter er en fast del af din paleodiæt. Kokosmælken tilsættes i sidste øjeblik, da smagen af kokos forsvinder, hvis den får lov at koge for længe. Lad retten simre videre i 10-20 minutter alt efter behov, og tilsæt evt. vand, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt og peber.
På en pande steges baconstrimlerne sprøde, og efterfølgende steges græskarkernerne til de er brune og sprøde. Drys suppen med bacon- og græskarkerneknas inden servering.
God appetit!
6 Comments
Charlotte Lindhardt
26. februar 2013 at 23:20Mmm, hvor ser det godt ud, den skal jeg prøve!
Rigtig fin blog I har 🙂
Kristina
31. juli 2013 at 12:49Lyder lækkert… Den må jeg prøve:) Hvor mange pers. er denne opskrift til?
Thomas Amby
2. august 2013 at 12:44Hej Kristina,
Det kommer lidt an på, om den er ment som hovedret eller forret.
Men jeg vil skyde på, at du kan servere for 3-4 mennesker 🙂
Mvh
Thomas
Kristina
15. august 2013 at 10:05Det smagte super godt og der var til 2 måske 3 personer som hoved måltid:)
Thomas Amby
15. august 2013 at 12:43Håber ikke du havde inviteret til middag for 4 så 😉
Mvh
Thomas
Rasmus Larsen
10. september 2013 at 11:55Hvor meget er “lidt vand” ?
Mvh
Rasmus