Det sjove ved dagens madprojekt, var at få strikket en bechamelsauce sammen, som smagte ligeså godt som den gode gamle vi kender. Det var slet ikke så svært, viste det sig. Fløde, friskrevet pecorino-ost og lidt muskatnød, og så var den der. Lasagne uden pasta var ikke noget der skræmte mig, da jeg har “eksperimenteret” med dette mange gange før, og i øvrigt også af og til har lavet græsk mousaka. Det blev dog ikke auberginer, men de lidt mere smagsneutrale squash, der blev dagens pastaplader.
[adsenseyu1]Paleo lasagne ingredienser (4 personer)
“Lasagneplader”
- 3 squash
Som du kan se her på billedet:
Et rigtig godt tip er, at man salter squashene og lægger dem i et fad, for at trække det meste af vandet fra dem. Som det ses her:
Når de har trukket en halv times tid med salt, skal vandet vrides fra. Dette kan eventuelt gøres i et viskestykke:
Kødsovsen:
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 gulerødder
- 250 g champignoner
- 2 løg
- Salt og peber
- Evt. spidskommen
Bechamelsauce:
- 250 ml fløde
- 100 g revet pecorino- eller parmesanost
- Ca. 1 tsk. revet muskatnød
[adsenseyu2]
Fremgangsmåde
Bechamelsovsen er nem. Varm fløden (jeg brugte 38 % fløde) i en kasserolle og tilsæt osten, når fløden er begyndt at boble. Når osten er smeltet, smages saucen til med muskatnød, salt og peber.
Rækkefølgen ser således ud:
- Kødsovs
- Squashskiver
- Bechamelsauce
- Ost
- Kødsovs
- Squashskiver
- Bechamelsauce
- Ost
Paleo lasagnen bages i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til squashen har en tilpas konsistens og osten er begyndt at brune.
Vi vil hellere end gerne høre din mening om opskriften. Vi vil løbende finde alternative opskrifter, så der lidt forskellige varianter af paleo lasagne. Det vil med garanti være en opskrift du vil kunne lide. Har du en favorit paleo lasagne opskrift, så skriv gerne – så kan nogle af vores mange andre læsere nyde godt af opskriften.
En af de kommende varianter bliver helt sikkert også en med kylling i stedet for oksekød. Lidt a la mexicansk lasagne. Du kan godt begynde at glæde dig.
[adsenseyu1]
5 Comments
Line Nielsen
11. april 2013 at 15:52Hej!
Lyder som en super lækker lasagne, tænkte bare på om der skal tomater i kødsovsen?
Mvh Line
Peter Suhm
11. april 2013 at 16:53Hej Line
Den var lige smuttet 😉 Kødsovsen er den samme som her, og der skal hk. tomater!
Mvh Peter
Line Nielsen
12. april 2013 at 11:04Mange tak for svaret! 😀
Anne
26. april 2013 at 17:36Hej 🙂
Super lækre opskrifter!
Det som jeg kunne savne var billeder undervejs i din madlavning – fx hvordan man byggede lasagnen op, så det ikke kun er den færdige mad der er billeder af 🙂
Peter Suhm
28. april 2013 at 08:33Hej Anne
Tak for din kommentar 🙂 Jeg vil prøve at tænke på det fremover!
Mvh Peter