Her følger en opskrift på en lækker lille grøntsagsblanding, som med fordel kan bruges som tilbehør til røget makrel. Røget makrel kan købes i ethvert supermarked og koster i omegnen af 20-25 kr. pr. fisk – så der er ingen undskyldning for at vige uden om denne delikate, omega 3-rige Atlanterhavsrovfisk.
[adsenseyu1]Ingredienser
- 1 røget makrel
- 1 courgette
- 1 peberfrugt
- 2 tomater
- 2 fed hvidløg
- 3-4 skiver bacon
- Olivenolie
- Spidskommen
- Timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt baconskiverne over på en varm pande og tænd ovnen på 180 grader. Mens baconskiverne steger, hakkes tomater, peberfrugt og courgette i små tern og blandes sammen i en skål. Pres eller hak hvidløg og kom det i blandingen. Kom nu et skvæt olivenolie i og rør grøntsagerne sammen med spidskommen, timian samt salt og peber efter behag. Sauter nu grøntsagsblandingen i en gryde til den er gennemvarmet. De færdigstegte baconskiver deles i mindre stykker og røres sammen med grøntsagerne. Tag nu et ovnfast fad og fordel blandingen – det er ikke nødvendigt at smøre den først. Den røgede makrel tages ud af pakningen og placeres henover grøntsagerne – gerne med hoved og hale intakt (vi er vel hulemennesker). Kom retten ind i den forvarmede ovn og server efter ca. et kvarter, når makrellen er godt gennemvarmet.
Velbekomme.
1 Comment
Forholdet mellem omega-3 og omega-6 - PaleoBlog.dk
16. januar 2013 at 15:13[…] Løsningen ligger lige for – indfør flere af de fede fisk i kosten, gerne hver dag, men mindst to gange om ugen. Et alternativ er selvfølgelig supplementer i form af fiskeolie, men hvorfor snyde sig selv for en god laksebøf eller en helbagt makrel? […]