Hvis du har prøvet at give 85 kroner for et glas mandelsmør, så ved du hvor godt dette paleopålæg smager. I mit SU-budget passer denne pris dog desværre ikke helt ind, men heldigvis er mandelsmør super nemt at lave selv.
[adsenseyu1]
Ingredienser
- 200g mandler
- Lidt salt
- Evt. lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Begynd med at riste mandlerne på en pande. Når de har fået lidt farve, er varmede godt igennem og virker sprøde er de klar til at blive blendede. Du skal bruge en god blender *, da det kræver lidt tid før at mandlerne bliver blendet til smør. I starten er konsistensen meget tør, men efterhånden frigives mandlernes olier og massen bliver mere fugtig. Jeg tilsatte lidt olivenolie undervejs, for at det ikke skulle blive for tørt. Når mandelsmørret har den ønskede konsistens, tilsmages det med lidt salt.
[adsenseyu1]
* Vær forsigtig når du blender smøret. Det kan godt være lidt hårdt for blenderen, så det er en god idé at gøre det forsigtigt lidt af gangen.
No Comments