Denne opskrift kunne næsten kategoriseres som en dessert, men i begrænsede mængder skulle den være godkendt som pålæg. Et mere korrekt navn til opskriften burde nok være “hasselnøddesmør”, men smagen er ikke sååå langt væk fra den gode gamle Nutella. Det er super nemt, men husk at sikre dig at din blender kan klare nødderne – tag evenetuelt lidt ad gangen.
[adsenseyu1]
Ingredienser
- 350g hasselnødder
- 5 tørrede figner
- 3 tsk kakao
- 1 halv til en hel dl olivenolie (eller allerhelst en anden mere smagsneutral olie)
- Lidt salt
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne på en pande, til skallen begynder at falde af. Lad dem køle lidt af, imens du “nulrer” det værste af skallerne af. Skær fignerne i stykker og blend dem sammen med kakao og nødderne. Tilsæt olie efter behov, lidt efter lidt. Jeg brugte olivenolie, da det var hvad jeg havde, men ville have foretrukket en anden og mere smagsneutral olie. Til sidst smages massen til med salt, hvis du synes det er nødvendigt.
4 Comments
Patricia
6. februar 2013 at 16:32Ved du hvor lang tid det cirka kan holde sig? Og skal det i køleskab eller lader du det stå ved stuetemp.?
Peter Suhm
6. februar 2013 at 17:01Hej Patricia
Jeg vil helst ikke komme med en præcis angivelse, da jeg ikke ved det store om emnet… Jeg har selv haft det stående i køleskab i en 10 dages tid eller noget i den stil. Så længe det smager nogenlunde som da det blev lavet, så tør jeg godt spise det 🙂
Hilsen Peter
Pia
6. januar 2014 at 22:31Og hvad spiser du det til?? Når man nu ikke må spise brød.
Mvh
Pia
Morten
23. januar 2014 at 22:35Pia; https://paleoblog.dk/category/opskrifter/bagvaerk/
Glimrende opskrift den med Paleoboller og kan tilføje at lidt ristede pinjekerner gør underværker.