Lette retter Morgenmad Pålæg Paleo opskrifter

Paleo Nutella – Hasselnøddesmør

Denne opskrift kunne næsten kategoriseres som en dessert, men i begrænsede mængder skulle den være godkendt som pålæg. Et mere korrekt navn til opskriften burde nok være “hasselnøddesmør”, men smagen er ikke sååå langt væk fra den gode gamle Nutella. Det er super nemt, men husk at sikre dig at din blender kan klare nødderne – tag evenetuelt lidt ad gangen.

[adsenseyu1]

Ingredienser

  • 350g hasselnødder
  • 5 tørrede figner
  • 3 tsk kakao
  • 1 halv til en hel dl olivenolie (eller allerhelst en anden mere smagsneutral olie)
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en pande, til skallen begynder at falde af. Lad dem køle lidt af, imens du “nulrer” det værste af skallerne af. Skær fignerne i stykker og blend dem sammen med kakao og nødderne. Tilsæt olie efter behov, lidt efter lidt. Jeg brugte olivenolie, da det var hvad jeg havde, men ville have foretrukket en anden og mere smagsneutral olie. Til sidst smages massen til med salt, hvis du synes det er nødvendigt.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Patricia
    6. februar 2013 at 16:32

    Ved du hvor lang tid det cirka kan holde sig? Og skal det i køleskab eller lader du det stå ved stuetemp.?

    • Reply
      Peter Suhm
      6. februar 2013 at 17:01

      Hej Patricia

      Jeg vil helst ikke komme med en præcis angivelse, da jeg ikke ved det store om emnet… Jeg har selv haft det stående i køleskab i en 10 dages tid eller noget i den stil. Så længe det smager nogenlunde som da det blev lavet, så tør jeg godt spise det 🙂

      Hilsen Peter

  • Reply
    Pia
    6. januar 2014 at 22:31

    Og hvad spiser du det til?? Når man nu ikke må spise brød.

    Mvh
    Pia

  • Leave a Reply