Aftensmad Paleo opskrifter

Paleoburger med portobellosvampe

Paleoburger med portobellosvampe

Som billedet afslører fik jeg ikke lagt svampene på et stykke køkkenrulle efter stegningen. Andet hold var ikke så “våde”.

I dag forsøgte jeg for første gang at lave en paleoburger. Jeg har set mange bud på den ultimative opskrift rundt omkring, men jeg må indrømme at det umiddelbart var portobello-modellen der virkede mest interessant. Burgerne var rent smagsmæssigt en stor succes, men som man også kan se på billedet, endte de med et rimelig horizontalt format, sådan at den ikke rigtig kunne spises med fingrene (og det skal en rigtig burger helst kunne!). Portobellosvampene blev virkelig gode, og ikke særligt “svampeagtige” til dem der sætter pris på det. I stedet for salatblade brugte jeg basilikum, da min basilikumsplante var gået lidt amok og havde brug for lidt beskæring, og det smagte fortrinligt.

[adsenseyu1] Paleoburger Ingredienser

  • Hakket oksekød, ca. 200g pr. Person (2 bøffer)
  • Portobellosvampe, 2 pr. person
  • Salat/basilikum
  • Tomater
  • Agurker
  • Rødløg
  • Olivenolie og evt. smør til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Paleoburgerne er ret nemme at tilberede. Begynd med at ordne det grønne tilbehør, så det er klart til brug når bøfferne og svampene er stegt. Form kødet til hakkebøffer og steg dem i olivenolie på en varm pande. Sørg for at krydre bøfferne godt med salt og peber. Når bøfferne er ved at være færdig bruner jeg dem af i noget godt økologisk smør. Dette er valgfrit, men giver en rigtig god smag. Svampene deles i to dele (ligesom en almindelig burgerbolle). Sørg for at skære dem temmelig højt oppe, sådan at der ikke kommer et hul i underbollen. Steg de to dele i olivenolie og meget gerne lidt smør også, da svampene rigtig godt kan lide dette. Når svampene er blevet brune, og virker nogenlunde tilberedte, tages de af panden og lægges på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt kan løbe af. Anret burgerne og hav en serviet klar hvis du planlægger at spise med fingrene.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply