Betalt Indhold

Sådan bevarer du din sundhed

Dette er betalt indhold af nedenstående virksomheder.

Hele essensen i en paleo er at spise det, der er nødvendigt for din krop. Vores forfædre levede på det, de kunne finde i naturen. Den stribe madvarer drejer sig om kød, fisk, fjerkræ, frø, bær, frugt og grønt, kerner og nødder. Det vil altså sige, at du undgik svært forarbejdede madvarer, vi i dag ser i stribevis i alle supermarkeder. 

I dagens samfund er vi blevet så vante til, at det hele skal gå hurtigt. Vi spiser mere og mere. Det er faktisk ikke fordi, vores kroppe behøver al den mad, vi vælger at indtage. Vi spiser også bare, fordi vi keder os. For at producenterne skal følge med, skal produktionen gå hurtigere og være smartere, hvilket uundgåeligt går ud over kvaliteten. Det er ikke et tilfælde, at vi i stigende grad ser sygdomme, allergier, fedme, diabetes, åreforkalkning osv. 

Hvad kan vi gøre for at ændre det?

Er det eneste, du kan stole på, dit drikkevand? Med det altså forudsat, at din kommune har foretaget en flowmåling for at sikre rent drikkevand? Egentlig ikke. Du kan også bare sikre dig, at det, du indtager, er uden forarbejdede stoffer. Som tommelfingerregel kan du handle økologisk, og desuden undgå madvarer som eksempelvis ris, pasta og brød. Dernæst kan du spise, når du føler dig sulten – og stoppe igen, når du ikke er sulten mere. 

Faste kan gøre dig godt

Faste. Et ord, der får de flestes ører til at klappe sammen. For vi vil jo gerne spise. Vi vil helst ikke undgå mad i længere perioder ad gangen. Men hvordan tror du, at vores forfædre overlevede? Tror du, at de behøvede at spise tre til fem måltider om dagen? Nej. Overlevede de? Ja. Overlevede de uden alle de ovennævnte moderne sygdomme? Ja. Når de gik og jagede på savannen, var det ikke altid, at de havde et bytte med hjem. Så måtte de vente til næste dag, hvor de var endnu mere fokuserede på at få noget at spise. 

Forskning viser, at det faktisk kan være ekstremt sundt for kroppen at faste i eksempelvis 36 eller 72 timer. Vores kroppe har nemlig oplagret fedt og proteiner, der kan holde os kørende i dagevis. Når kroppen først har fundet vejen til disse depoter – hvilket tager cirka 16-20 timer – har kroppen således sin kilde til ernæring. Der findes et hav af fordele ved fasten – alt sammen noget, vi vil dække i en senere artikel. 

Vær dog varsom med fasten, hvis du er undervægtig. Ligeledes bør du tale med din læge, inden du indleder en længere faste.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply