Aftensmad Fjerkræ Paleo opskrifter

Stærk sesamkylling med mango

Denne “stenalder”-ret er super lækker og sprængfyldt med smag. Tilberedningen er temmelig simpel, men kyllingen skal dog helst marinere et par timer inden du begynder. Marinaden er nok lidt kontroversiel, men den kan tweakes lidt, hvis man er super fanatisk.

[adsenseyu1]Ingredienser (2 personer)

  • Ca. 400g kyllingbryst (gerne to store)
  • 1-2 mangoer
  • ½ agurk
  • 1 lille rødløg
  • Godt med frisk koriander
  • Sesamfrø

Marinade

  • Limesaft
  • Fiskesovs (not so paleo, tilsat sukker)
  • Akaciehonning
  • Sesamolie
  • Tørret chili

Fremgangsmåde

Begynd med marinaden. Jeg har desværre ikke mål på, hvor meget jeg bruger af hvad. Jeg prøver mig frem, til jeg synes at resultatet er som det skal være. Husk at den tørrede chili træder mere i kraft jo længere tid, den ligger og trækker i marinaden. Kyllingebrysterne klargøres og lægges i en plastikpose. Tilsæt marinaden, bland godt og læg posen i køleskabet. Jo længere tid kyllingen får lov at trække, des bedre. Jeg plejer at give den 2-3 timer.

Når kyllingebrysterne har marineret tilpas længe, lægges de i et ildfast fad og drysses med sesamfrø. Tilberedningstiden i ovnen afhænger af brysternes størrelse (dem på billedet fik ca. 25 minutter på 180 grader varmluft). Skær mangoen i tynde skiver og steg dem forsigtigt i sesamolie. Til slut skæres løg og agurk i små tern og den friske koriander hakkes fint. Læg de stegte mangoskiver på et fad, skær kyllingen i skiver og placér dem på mangoerne. Drys med agurk, løg og koriander og servér eventuelt med en god grøn salt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Super sunde wraps med kylling - PaleoBlog.dk
    1. oktober 2012 at 16:15

    […] med at stege kyllingen i dine yndlingskrydderier (du kan også marinere den ligesom her). Mens kyllingen steger skal du sætte noget vand over, som du kan bruge til at blanchere […]

  • Leave a Reply