Betalt Indhold

Tre tiltag du kan gøre for at få lidt mere økologi i hverdagen

Dette er sponsoreret indhold 

Det at leve mere økologisk og mere bæredygtigt, er noget af det som danskerne virkelig har taget til sig over den seneste årrække. Særligt i vores husstande gør vi meget for at leve mere æredygtigt og støtte den grønne omstilling. Og der er mange små ændringer, som man kan lave i sin hverdag, hvis man gerne vil leve mere grønt. I denne artikel kan du få nogle gode råd til, hvordan du kan få en grønnere hverdag ved kun at ændre nogle få ting. 

Vælg den biodynamiske vin til middagen 

Danskerne elsker god vin til maden og middagen med vennerne og familien. Og selvom det kun er et par flasker det handler om, gør det en forskel, hvis man vælger den økologiske vin frem for den konventionelle. Der laves nemlig rigtig meget lækker og velsmagende økologisk og biodynamisk vin, som sagtens kan erstatte den vin, man plejer at vælge. Det gode ved den økologiske vin er, at den er grønnere og mere bæredygtigt, derudover er den ikke dyrere end meget andet vin man alligevel ville købe, så man skal ikke ud  at bruge flere penge, end man ellers ville. Hvis du ønsker at lave denne grønne omstilling så køb økologisk vin, og vær med til at støtte den grønne vinproduktion. 

Vælg “stop madspild” varer 

Når du er nede at handle i et hvilket som helst supermarked i Danmark, vil du støde på “stop madspild” varer i køledisken. Disse varer vil ofte være tæt på sidste salgsdato eller være blevet købt hjem i for store portioner af dagligvarebutikken, og vil derfor blive solgt en del billigere end de tilsvarende madvarer i butikken. Ved at vælge disse varer er man med til at undgå, at der smides mad ud, som sagtens kunne have været spist, og som derfor ikke havde behøvet at ende i skraldespanden. 

Spis flere grøntsager 

Det sidste råd må være bredt kendt i Danmark, ikke bare som et råd i denne grønne omstillings tjeneste, men også som et sundhedsråd. Ikke desto mindre er det stadig et godt råd at følge i sin hverdag, hvis man ønsker at leve mere økologisk og bæredygtigt. Det nemlig sådan, at hvis man vælger grøntsager frem for kød nogle dage om ugen, er man med til at nedsætte produktionen og salget af kød i hele verden. Dette kan være en god måde både at leve mere bæredygtigt og samtidig leve sundt og godt. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply