Der findes efterhånden en del varianter af paleobrød. Når man gerne vil undgå mel, må man være opfindsom med ingredienser, der smager som, mætter som og giver fornemmelsen af rigtigt brød. I det følgende giver jeg mit eget bud på et paleo gulerodsbrød med gulerødder og hasselnødder, som jeg selv mener er et glimrende alternativ til almindeligt rugbrød. Brødet er, grundet dets høje indhold af frø, nødder og kerner, meget energitæt og giver en rigtig god mæthedsfornemmelse. Når først ingredienserne er indkøbt, er det utroligt hurtigt og let at lave, da denne opskrift af paleo gulerodsbrød hverken kræver hævning eller tilberedning af ingredienserne.
[adsenseyu1]Ingredienser
- 200g hasselnødder
- 100g mandler
- 100g græskarkerner
- 100g solsikkekerner
- 50g hørfrø
- 50g sesamfrø
- 3 store gulerødder el. 4-5 små
- 5 æg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Hæld hasselnødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø ned i en skål. Du behøver ikke at hakke noget af det først. Riv gulerødderne og tilsæt dem sammen med olivenolie og salt. Klæk æggene ud i en ny skål og pisk til massen er jævn og ensartet. Bland derefter det hele sammen og rør godt rundt. Beklæd en passende form med bagepapir og hæld blandingen i. Nu skal den bare ind i den forvarmede ovn og have ca. 50 minutter. Når brødet er bagt færdigt vil det have en god, fast konsistens og være lige til at skære i skiver.
Paleo gulerodsbrød
Energifordeling:
Fedt: 70%
Protein: 15%
Kulhydrat: 15%
[adsenseyu1]
No Comments