Denne ret er ret nem at tilberede og samtidig ret velsmagende. Ærtemosen er måske kontroversiel, da mange paleofolk mener at man ikke må spise ærter, da dette er en bælgfrugt. Min personlige holdning er dog, at almindelige danske grønne ærter sagtens kan spises rå (de smager endda rigtig godt) og derfor har jeg svært ved at se hvorfor man ikke skulle have spist dem for 10.000 år siden. Både laksen og ærterne har ret høj energitæthed, så retten er især god til det trænende folk.
Ovnbagt laks med ærtemos
[adsenseyu1]Ingredienser
- Ca. 200g laks pr. person
- Ca. 250g ærter pr. person
- 1 boullionterning
- 1 klat smør
- Citronsaft
Fremgangsmåde
Klargør laksen og læg den i et ildfast fad. Laksen krydres med salt og peber og sættes i ovnen på ca. 180 grader varmluft. Hvor lang tid laksen skal have, afhænger meget af størrelsen på fisken. Det står formentlig på pakken. Alternativt må du skære lidt i den undervejs og se hvordan den ser ud. Ærterne koges i vand tilsat boullionterningen. Når ærterne har kogt et par minutter hældes vandet fra. Det er en god idé at gemme lidt af vandet, som kan tilsættes til mosen til sidst, for at opnå den ønskede konsistens. Blend ærterne ret groft. Det letteste er at bruge en stavblender. Tilsæt en klat smør, lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Tilsæt en smule af det overskydende kogevand, hvis mosen er for tyk. Server evt. sammen med lidt broccoli.
3 Comments
Camilla
2. oktober 2012 at 19:25Ærtemosen kan virkelig anbefales, jeg tilsatte lidt hvidløg – Mums!
Forholdet mellem omega-3 og omega-6 - PaleoBlog.dk
16. januar 2013 at 15:08[…] Et alternativ er selvfølgelig supplementer i form af fiskeolie, men hvorfor snyde sig selv for en god laksebøf eller en helbagt […]
Forholdet mellem omega 3 og omega 6 - Stor guide
19. januar 2016 at 14:37[…] Et alternativ er selvfølgelig supplementer i form af fiskeolie, men hvorfor snyde sig selv for en god laksebøf eller en helbagt […]