Motivation Oktober Challenge 2012 Træning og motion

Oktober Challenge dag 1 – Klar, parat, start

Idag er det den 1. oktober og det betyder én ting. Min Oktober Challenge er igang. Jeg har allerede beskrevet hvordan jeg har tænkt mig at træne i oktober måned, men jeg vil her lige kort forklare hvad Oktober Challenge er.

[adsenseyu1]Oktober Challenge

Oktober Challenge er min første challenge sammen med de dedikerede paleoister fra Paleo Danmark-gruppen på Facebook. Hver måned (vistnok) bliver der arrangeret en challenge-gruppe, hvor dem der har lyst kan melde sig ind. For at være medlem af gruppen skal man redegøre kort for sine mål, og igennem måneden skal man rapportere hvordan det går med at nå dem. Challenge er til for at sparke motivationen i gang og jeg kan i hvert fald mærke at jeg er super motiveret. Nedenfor er en gengivelse af det dokument, som jeg har uploadet til gruppen på Facebook:

Min historie kort:
For lidt over et år siden vejede jeg 106 kg og røg 20 smøger om dagen. Ikke så godt… Siden da har jeg givet den maks gas og i dag vejer jeg lidt over 80 kg og har været røgfri i over et år. Jeg er først begyndt at dyrke paleoprincipperne for et par måneder siden, uden de store restriktioner dog – og temmelig periodisk 😉 Lige pt. består min træning hovedsageligt af 10 km’s løb 2-3 gange om ugen. Under min challenge har jeg tænkt mig at træne lidt anderledes, og fokusere mere på styrke. Jeg har skrevet lidt om det her: https://paleoblog.dk/paleoficering-af-min-traening/

Jeg har tænkt mig at blogge om min challenge, både for at committe mig mere, men også fordi at jeg håber at det kan motivere andre til at give den en skalle på et tidspunkt.

Valgte kost
Paleo 2 med følgende undtagelser:

 • Ingen alkohol (Det bliver den sværeste…)
 • Ingen mørk chokolade
 • Grønne ærter er tilladt (selvom det er en bælgfrugt)

Mål (skal helst kunne måles i omkreds, længde, kg eller tid)
Jeg vil i mindre grad fokusere på min vægt. Mit mål er at få en lavere fedtprocent og opbygge muskelmasse. Jeg bliver ikke ked af det hvis jeg tager på under min challenge, så længe det er muskelmasse

Noter/specielle ting vedr. min challenge

Dage det er tilladt at snyde
Jeg har ikke tænkt mig at snyde…

Målinger                 Dag 1                 Dag 31
Vægt                           81,1
Talje                           80,5
Bryst                           93,5
Hofte                          90,0
Lår (højre)                54,0
Overarm (højre)      29,0
Fedt %                        15,6%*
Vand %                      58%*
* Målt med min badevægt. Rent estimat, men det kan nok godt bruges relativt.

Der er nok at gå i gang med. Fedtprocenten og overarmene er der hvor jeg primært vil fokusere.

[adsenseyu1]Stenalderkost

Kosten bliver den største omvæltning. Jeg skal køre ekstra strict 2.0, med følgende undtagelser:

 • Ingen alkohol (Det bliver den sværeste…)
 • Ingen mørk chokolade
 • Grønne ærter er tilladt (selvom det er en bælgfrugt)

I den første tid, bliver slik og chokolade nok den største udfordring, men det er jeg sikker på at jeg kommer over. Ingen alkohol vil helt sikkert også gøre lidt ondt på et tidspunkt…

Min træning bliver der også pillet lidt ved, men det har jeg skrevet om i indlægget “Paleoficering af min træning”.

Commitment

Jeg er ret motiveret i forhold til min challenge. Jeg er spændt på hvad stenalderkost og hård træning kan flytte på en måned. Jeg føler mig ret committet, i kraft af at jeg er medlem af Oktober Challenge-gruppen, og jeg vil prøve så ofte som muligt at rapportere lidt her på bloggen. I dag er jeg blevet målt og vejet fra top til tå, så der er godt med data at måle på hen ad vejen.

I går bagte jeg to lækre “stenalderbrød” og jeg vil virkelig forsøge hele tiden er være på forkant med min planlægning, så jeg kan holde fristelserne stangen.

Oktober, bring it on!

[adsenseyu1]

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Paleo Challenge dag 15 - Gode resultater - PaleoBlog.dk
  15. oktober 2012 at 08:25

  […] er mine resultater som de er postet i challenge-gruppen: (Se startresultater her) Evaluering dag […]

 • Reply
  Indisk curry med kylling og blomkålsris - PaleoBlog.dk
  26. oktober 2012 at 23:01

  […] af indisk mad, og det er da også retter fra dette køkken, som jeg har savnet allermest under min Oktober Challenge. Jeg bor et sted i landet med et meget stort udbud af indiske madkoncepter, og har […]

 • Leave a Reply