Motivation Oktober Challenge 2012 Træning og motion

Oktober Challenge dag 31 – 5 kilo lettere

I går var sidste dag i oktober måned og sidste dag i min challenge. Resultaterne taler for sig selv, hvis jeg selv skal sige det. Paleo, kombineret med lidt træning, virker. Simple as that.

Min vægt d. 1. oktober var 81,1 kg. I morges var vægten nede på 76,5, og for 3 dage siden på 75,3. Det vil sige at oktober måned har resulteret i et vægttab på godt 5 kg. Det eneste mål som har ændret sig markant, er mit taljemål. Det er gået fra 80,5 cm til 75 cm. Jeg har taget billeder før og efter, og det er helt tydeligt at kosten, hjulpet på vej af min træning, har kastet resultater af sig. Mine muskler er markant mere markerede og fedtprocenten er faldet noget der ligner 2 %, hvilket har gjort musklerne mere synlige.

[adsenseyu1]

Træning

Min træning har ændret sig en del i løbet af måneden. I begyndelsen fokuserede jeg meget på vægttab og kalorieforbrænding, med lange løbeture med indlagte intervaller. I den sidste halvdel af måneden har jeg fokuseret meget mere på styrketræning, og har bl.a. trænet på træningsstationerne i Søndermarken. Jeg er overrasket over hvor meget jeg har rykket mig på blot en måned, og tænker at det nok også har noget med kosten at gøre. Min træning har også udviklet mig personligt. Mit gamle jeg ville aldrig “udstille” sig selv med armbøjninger midt i Søndermarken, men det er bare noget jeg gør nu. I dag har jeg trænet armbøjninger og pull-ups på en bro, en vejbom og et vejskilt. Det handler om at være kreativ, og ligeglad med hvad folk tænker.

Udfordringer

Det har været overraskende nemt at leve strict på 2.0. De få udfordringer jeg har oplevet, har været et resultat af dårlig planlægning. Eksempelvis en familiefrokost, hvor jeg ikke havde sørget for paleobrød etc. End of story. Det har ikke været slemt. Skulle jeg nævne én ting, som har været den største udfordring, skulle det være alkohol. Jeg har været til flere sociale arrangementer, hvor jeg har holdt mig på dydens smalle sti, men jeg har savnet det. Jeg må nok erkende, at øl fortsat vil være en del af mine weekender…

Cravings

Før oktober var jeg overbevist om, at jeg ville får seriøse cravings efter slik og snacks. Jeg havde lidt cravings i starten, men meget overraskende blev mine slik-cravings hurtigt ændret til frugt-cravings. Jeg har altid været ligeglad med frugt, men i denne måned har jeg ændret min indstilling 180 grader. Nu er frugt blevet mit slik. I morges, da challenge var slut, var det IKKE slik jeg cravede, men frugt. Frugt i uanede mængder. Uanede mængder frugt er ikke holdbart, men jeg vil mene, at det er en klar forbedring, og i de næste par dage er der ingen restriktioner.

[adsenseyu1]

Fremtiden

Paleolivstilen fortsætter. Det er noget der virker rigtigt. Den eneste forskel er, at jeg vil cheat’e af og til. Sådan er det. Jeg kan mærke, at mit mindset langsomt ændrer sig, og jeg føler på ingen måde, at jeg mangler noget. Vægten vil ikke betyde så meget for mig i den næste tid. Det er styrketræningen, der er fokus på. Jeg vil spise det frugt, jeg har lyst til og drikke øl fra tid til anden. Til foråret ved jeg hvad der skal til inden badesæsonen begynder…

For at lyde lidt kliché-agtig, kan man sige, at afslutningen på oktober måned repræsenterer begyndelsen på en ny tid med masser af god og sund paleomad og træning. Jeg har i endnu højere grad fået øjnene op for hvad livstilen kan gøre for mig.

Min vægt i oktober måned.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Robert Andreasen
  10. november 2012 at 12:47

  Hej Peter,

  super godt indlæg og fedt at du har opnået så meget på så kort tid.

  Jeg kunne dog godt savne at se de før og efter billeder, som du nævner 🙂

  Keep up the good work!

  /Robert

  • Reply
   Peter Suhm
   10. november 2012 at 22:49

   Hehe, ja! Er sgu’ lidt for blufærdig til at offentliggøre dem 🙂 Måske kommer de på en skønne dag…

   Men når det er sagt, så anbefaler jeg alle at få taget så mange billeder som muligt! Det er fedt at have noget at sammenligne med.

   • Reply
    Robert Andreasen
    18. november 2012 at 10:14

    Hej Peter,

    Blufærdighed forstår jeg kun alt for godt, men det ville stadig give en stærkere oplevelse for brugeren af hvad der egentlig er sket, rent fysisk 🙂

 • Reply
  Frederik
  16. januar 2013 at 15:22

  Tillykke med din Paleo-sucess! 🙂 Har det lykkedes dig at holde stilen over juleperioden?

  Synes de store udfordringer er højtider, weekender, fødselsdage og andre familierelaterede arrangementer, hvor der ikke altid er paleo-venlig mad tilgængeligt.

  • Reply
   Peter Suhm
   19. januar 2013 at 20:29

   Hej Frederik

   Jul og nytår blev tilbragt på Sri Lanka, langt ude på landet, hvor den står på ris 3 gange om dagen. Derfor kan jeg desværre ikke prale med at have holdt stilen 😉 Dette er også en af grundende til at der har været ret stille fra min side af her på det sidste. Til gengæld har jeg været flittig med min træning og min vægt er nogenlunde hvor den skal være 🙂

   Jeg er helt enig i at det kan være svært til tider. Man må gøre op med sig selv hvad ens ambitionsniveau er… Personligt er der nogle ting jeg stadig gør og spiser – i hvert fald i perioder. Jeg vil ikke være hellig, og for mig handler det også om ikke at gøre det mere besværligt end nødvendigt for mig selv. Eksempelvis drikke jeg stadig alkohol af og til. Det har jeg ikke lyst til at undvære lige nu.

   Det vigtigste er nok at man laver nogle retningslinjer (når man er frisk og motiveret – ikke fredag aften når man har lyst til flødeboller) og holder sig til dem. Disse retningslinjer kan man så revidere en gang i mellem og evt. stramme lidt op. Rom blev ikke bygget på en dag, og man skal passe på at det ikke bliver en sur pligt, men noget man rent faktisk nyder og trives med.

   Det er dog belejligt at paleo hver dag bliver mere og mere udbredt. Større efterspørgsel gør livet lettere og lettere for “os”.

   Det blev et lidt rodet svar, men jeg håber at du kan bruge det alligevel 🙂

  Leave a Reply