Betalt Indhold

Sunde snacks til en paleodiæt

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vi lever i et samfund, hvor hypervelsmagende fødevarer bliver produceret i dyngevis. Der er tale om fødevarer, der har en høj kalorietæthed, tilfredsstiller flere smagsindtryk og har en høj forarbejdning. Kort fortalt får disse fødevarer folk til at spise mere, end hvad godt er. Det gør sig især gældende ved snacks, der strider imod en sund og nærende paleodiæt.

Disse former for fødevarer var ikke til at finde i vores forfædres tid. Der var ingen former for mad, der blev udviklet i et laboratorium. Dengang var maden en del af naturens gang. Desuden gør den nye, hypervelsmagende mad mere skade end gavn. Heldigvis er der mange sundere alternativer til snacks, der passer perfekt ind i en paleodiæt.

Frugt- og grøntsagsstænger

Æblebåde og gulerodsstænger er snacks, der både er lækre, lette på kalorier og nemme at lave. Du behøver ikke at ty til Kims chips, når du er sulten for sjov. For ofte er du rent faktisk bare sulten for sjov, når du længes efter en hurtig snack. Din krop har umiddelbart ikke brug for de store mængder af fedt og kalorier, som chips giver dig.

Derfor er frugt- og grøntsagsstænger en langt bedre løsning. Du får en hurtig snack, der ikke påvirker dit kalorieindtag, men blot mætter din trang efter snacks.

Nødder

Mange lader sig skræmme, når de kigger på kalorieindholdet i en pose med nødder. Heldigvis ved de fleste på en jernalderkost, at nødder ikke er en trussel – tværtimod! Nødder går under betegnelsen superfood, da nødders profil er tæt på at være en optimal kombination af protein, fedt og kulhydrat.

Derudover har nødder flere egenskaber, der gør dem til en sund snack. Kostfibrene hjælper med at stabilisere dit blodsukker og give dig en fornuftig mæthedsfornemmelse. Der er selvfølgelig forskel på de forskellige typer af nødder, men overordnet set er nødder en fantastisk snack til din paleodiæt. Det er tilmed blevet muligt at få nødder leveret til døren. Du laver blot en sammensætning af de nødder, du ønsker. Derefter bliver dine nødder leveret direkte til din hoveddør. Det har aldrig været lettere at få fingrene i en sund, nærende og lækker paleosnack.

Bær

Selvom de er små, har de fantastiske egenskaber. Bær er derfor endnu en snack, der går under betegnelsen superfood. Det er trods alt imponerende, når langt størstedelen af et bær består af vand. Bær anses til at have gode virkninger på både krop og sind, og de små vitaminbomber hjælper blandt andet din krop med at beskytte sig mod flere sygdomme.

Det er især bærs mikronæringsstoffer, der får den sunde snack til at skille sig ud fra mange andre alternativer. Hvis du er lækkersulten, kan du derfor sagtens spise flere håndfulde af friske bær. Der er ingen grund til at holde igen med denne superfood. Hvis det ikke er sæson for bær, kan du med god samvittighed gribe ud efter den frosne udgave. Selvom de har været en tur på frost, er mange af de fantastiske egenskaber stadigvæk til at finde i denne superfood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply