Betalt Indhold

3 idéer til lækre kager under paleodiæt

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange måder at leve og spise på, og efterhånden har mange danskere taget paleodiæten til sig. Dette kaldes også for stenalderkost, og her gælder det om at spise gode kostfibre, fedt og proteiner. Igennem paleodiæten vil du mærke, hvordan du opnår et højere energiniveau, bedre søvn, færre cravings, bedre hud og vægttab. Der er altså mange fordele forbundet med paleodiæten, hvilket også er grunden til, at så mange danskere lever efter den.

Selvom du er på en paleodiæt, kan du sagtens nyde lækre og søde sager – det bliver bare i en anden form, end hvad du typisk er vant til. Mangler du inspiration til lækre kager under paleodiæt, så læs med her. Vi giver sig nemlig et bud på tre lækre kager.

Fantastisk chokolade paleokage

Den første opskrift er en fantastisk paleochokoladekage. I kagen er der hverken tilsat mel eller sukker, og derfor er den fortsat nærende, sund og lækker. Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 150 g mandler
  • 280 g bløde dadler
  • 1-2 tsk. kanel
  • 3 spsk. rå kakao
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. kokosolie
  • 1-2 vaniljestænger

Hak mandlerne i mindre stykker og bland alle ingredienserne sammen med en stavblender– undtagen æggene. Æggene røres i én efter én. Bag kagen i ovnen i 35 minutter på 175 grader, og lad kagen afkøle i mindst 20 minutter inden servering. Til chokoladeovertræk bruges:

  • 100 g mørk chokolade på mindst 85 %
  • 1 lille tsk. smør
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 stor tsk. skyr

Kog alle ingredienserne sammen kort og fordel chokoladeovertrækket på den afkølede kage. Server kagen med friske bær eller italiensk vaniljeis. Isen skal helst være sukkerfri og vegansk.

Lækker paleobrownie med pistacienødder

Den anden opskrift er en lækker paleobrownie med pistacienødder. Igen er der hverken anvendt mel eller sukker, således brownies er et fit i paleolivsstilen. Du skal bruge:

  • 100 g mørk chokolade på 85 % eller derover
  • 200 g kokosolie eller klaret smør
  • 80 g kakaopulver
  • ½ tsk. salt
  • 200 g ikke-fedtreducerede mandelmel
  • 1 vaniljestang af god kvalitet
  • 4 spsk. usaltede pistacienødder
  • 4 dl dadelsød eller 2 dl honning
  • 4 små æg eller 3 store

Forvarm din ovn til 180 grader. Smelt kokosolien eller det klaret smør i en gryde sammen med chokoladen over svag varme. Bland kakaopulver, mandelmel, vaniljekorn og salt i en skål. Tilsæt chokoladesmørret under omrøring. Tilsæt honning eller dadelsød og gør æggene i – ét ad gangen. Bag brownien i små silikoneforme eller et velsmurt ovnfast fad i 15-20 minutter. Server brownien lettere afkølet med hindbærmousse.

Hav det rette bageudstyr klart

For at kunne bage de forskellige ting gælder det naturligvis om at have det rette bageudstyr. Mange af os har allerede en del bageudstyr liggende i køkkenskabet, men måske det er tid til at udskifte noget af det gamle bageudstyr med nyt. Der findes nemlig masser af spændende bageudstyr på markedet, som gør det meget nemmere at bage. Derfor er det en god idé at efterse dit gamle bageudstyr. På denne måde er du helt klar til at bage en masse velsmagende paleokager, som ikke er tilsat mel eller sukker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply